3 oktober 2013

Senaste veckan från staterna

Dålig update senaste dagarna. har inte orkat tagit mig tid till det än. men nu liten update iaf.
I torsdags blev det en cykeltur på Lenicas favorit bana i Pandarosa. En riktigt trixig med stenar, rötter o trångt o leder som går alldeles emot stora stenblock. En kul led, Men som alla andra leder kring Durango så har de tidigre veckornas regn spolat ut en stor fåra mitt i på lederna o spolat bort en heldel. även förstört av den hagel o regnskur som kom när vi precis kommit hit som tydligen var den andra värsta på 37 år enligt Lenicas grannar!!!!! så de är verkligen inte sig lika tydilgen! Men vi har haft kul, utmaning som r hur kul som helst. men kan bara tänka mig hur kul det brukar vara!!!


Fredags var det dag 5 på cykeln.! sista på hyrcykeln den svängen. vi åkte ca en timme västerut för att åka Phil's World. Riktigt roooolig tur!!! en tur inte lika mkt Upppåt som i Durango, men lagomt uppför varvat mmed lite neråt och platt åkning. Rooolig var bara förnamnet! och det Bästa!! Inga förstörda spår som i Durango :D Wiiie. Blev tror jag ca. 15 km. FUUUN! Blir att hyra cyklar igen för sista dagarna i usa sen innan hemfärd :D

Lördag blev det en hikking med Micke, Mike o Lenica uppe i bergen norr om staden. Vandra upp på 3800 m höjd! VÄgen dit var smaal o sluttningarna intilll körvägen är STUUP! Men det gick ju det med och utsikten är smaken så det heter duuga. Har jag sagt att jag ÄLskar detta landskap???




Måndag blev det att hyra bil för att åka mot väst. Vi har åkt förbi Monument Valley, Grand Canyon South Rim, Las Vegas och nu är vi St. George för att bege oss vidare mot en nationalpark vid namn Zion som tydligen ska ha spektakulärt landskap och natur!!
Grand Canyon, helt otroligt!! man slås av den fruktansvärt cooola upplevelsen o känslan man känner när man sår där på kanten o inser hur Stooooort det är! och vi hann precis dit till kvällen och solnedgången. Som tur var!! eftersom det var på måndagen sista dagen innan "Federal Shutdown". Staten har inte tillräckligt med pengar så de har stängt ALLA nationalparker i hela landet. ex Grand Canyon, Frihetsgudinnan, Hoover Dam tex.... Ingen service eller guidade turer på ställena, alla anställda är hemskickade på obestämd tid (tills regeringen kommit på en lösning...) Obama i ett nötskal.. 

Igår kom vi till Las Vegas på kvällen. Tog in på ett hotell mitt i smeten! Gick på huvudgatan på kvällen, kika på olika shower de olika hotellen hade som man såg på gatan, kollade in olika hotell (helt sjukt vad spektakulära och vad strohetskomplex ALLT är!!), gick igenom Casinon innan vi tillslut gick tillbaka och la oss! Då hade Frida fått panik redan för att det är för stort o för mycket folk och trött o hungrig ;) då är inte humöret på topp ;) så vi åkte redan dagen efter och begav oss mot mindre ställen och mer jordnära människor ;)
"One night is enough in Vegas"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar